Despre noi
Povestea noastră începe în 1905 când bunicul Mihail Holicov se afla pe cel mai mare vas de război al imperiului rus Potemkin. Suportând cu greu condițiile de pe vas, întregul echipaj format din 750 persoane s-a răsculat împotriva regimului. În consecință, porturile au fost închise pentru ei și după mai multe încercări nereușite de înțelegere au fost declarați trădători de imperiul rus, acostând în portul Constanța.
Atunci, Mica Românie, țara dintre imperii, demonstrează abil prin atitudine (nu exista nici o convenție de extrădare cu Rusia) ca este o țară europeană, acceptând refugiații (nepredându-i țarului).
Mihail Holicov a ajuns în cele din urmă pe moșia boierului Mișu Ștefănescu (Goiești – Iași) găsindu-și de lucru ca mecanic la moara boierului. El își întemeiază o familie rămânând pe meleagurile Moldovei.
Moștenind tradiția cu o reputație impunătoare în domeniul morăritului, Petru Holicov, în 1924, plecând de la moara mică a reușit să țină pasul dezvoltându-se într-un ritm dinamic, ajungând să dețină și să controleze mai multe mori din județul Iași.
Ștafeta a fost preluată în 1994 de Ștefan Holicov care împreună cu Liviu Balanici au susținut financiar și managerial dezvoltând ceea ce este astăzi Panifcom.
Cele patru ramuri importante pe care activează Panifcom sunt:
- panificație
- culturi agricole – am decis că pentru o pâine bună trebuie să ne implicăm în întregul proces și de aceea avem 4000 hectare de teren, pe raza comunelor Vlădeni, Sipote, Movileni, Gropnita, Erbiceni, Belcesti, Andrieseni, cu diferite culturi agricole din care: porumb, grâu, sfeclă de zahăr, lucernă, soia.
- creșterea animalelor – ferma de suine și bovine.Deținem 1670 de vaci de lapte Holstein, cu o medie de 39 de litri/cap, pe zi.Cea mai productivă văcuță, oferă 60 de litri de lapte pe zi.În anul 2015 Ferma Panifcom a fost numită “Cea mai productivă ferma din România” – fiind ferma unde vacile dau cele mai mare producții de lapte: 16.817,19 litri – lactația record pentru anul de control 2014-2015.
- morărit
Toate cele 4 ramuri sunt în strânsă legatură și au înregistrat performanțe economico-financiare, făcând ca acest brand Panifcom să fie foarte cunoscut și apreciat.
Pașii fundamentali în dezvoltarea durabilă a companiei sunt valorile noastre, care ne inspiră și ne susțin în a consolida identitatea companiei și anume: integritate, onestitate, respect și profesionalism.
Înca de la primii pași, compania Panifcom a fost o poveste de succes. Fabrica de pâine este dotată cu utilaje moderne și performante, asigurând consumatorii ca toate produsele finite sunt controlate minuțios de personalul calificat, ajungând în piață conform cerințelor standardelor europene.
Cu siguranță locuitorii județului Iași ne cunosc și ne apreciază, de aceea ne bucurăm de succesul produselor noastre. Prin grija și creativitatea talentaților brutari, compania noastră a reușit să-și mărească portofoliul de clienți care sunt interesați să consume produse gustoase și de calitate.
Compania Panifcom îmbină armonios calitatea cu tradiția, oferind produse fabricate prin procedeul autohton – cu maia fermentată – înnobilate cu cel mai bun gust.
Tradiția spune că din făina primelor boabe de grâu se cocea o turtă care era împărțită copiilor, pentru ca grâul să fie curat ca sufletul de copil, ritual străvechi pe care timpurile moderne le-au îngropat și pe care noi încercam să le redescoperim.
Poziția pe care o are Panifcom în piața de panificație este totodată consolidată de obținerea certifcării IFS Food, în anul 2023. Certificarea internațională alimentară IFS Food este cel mai important organism de evaluare în materie de siguranță alimentară, un standard comun acceptat în lume care certifică că procedurile implementate în firma noastră sunt optimizate și asigură produse conforme și sigure pentru consum.
Vă mulțumim tuturor pentru că ați făcut posibilă această mare realizare!
Investim continuu în calitatea produselor si serviciilor oferite, fiind acreditata cu Sistemul de Management al Calitatii SR EN ISO 9001/2015, Sistemul de Management al Mediului SR EN ISO 14001:2015 și Sistemul de Management al Sigurantei SR EN ISO 22000/2018.