Sustenabilitate – Agricultură

Ce facem pentru sol?

Folosim tehnologii moderne și metode noi agricole pentru a utiliza optim și sustenabil resursele.

1
Hectare lucrate
1
Hectare irigate
  • Tehnologia no till – am eliminat aratul și toate tehnologiile cu potențial abuziv asupra solului, pentru ca rezervele de carbon din sol să nu fie eliberate în atmosferă.
  • Am optimizat folosirea îngrășămintelor în așa fel încât aplicarea lor să fie bazată pe nevoile punctelor diferite din suprafața arabilă, tocmai pentru a evita folosirea lor în exces – întrebuinșăm ingrasaminte lichide si am redus la jumatate cantitatea de îngășăminte
  • Am digitalizat tot ce putea fi digitalizat si, astfel, avem o înțelegere mult mai bună a ceea ce se întâmplă în camp – urmărim utilajele în câmp, condițiile meteo (prin propriile noastre stații meteo), dăunătorii. Astfel, producția este optimizată, iar eventualele amenințări exterioare pot fi prevăzute cu precizie, luându-se măsuri din timp.
  • Ne folosim de diversitatea și rotația culturilor – rotația culturilor este o tehnică importantă pentru a menține solul sănătos și pentru a evita epuizarea completă de nutrienți. Presupune cultivarea de plante în diferite locații de-a lungul mai multor ani, astfel încât recoltele viitoare să ajute la refacerea substanțelor hrănitoare.
  • Folosim îngrășăminte organice din ferma Panifcom – în 2021 am făcut o investiție în sterilizarea gunoiului de grajd care ajunge astfel pe câmpurile noastre.
  • Am redus dozele de pesticide cu până la 33%.