Responsabilitate socialăEvenimente

Proiecte de responsabilitate socială

Susținem proiectele de prevenire a obezității la copii, prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit către Organizația Salvați Copiii Iași!

Împreună cu Organizația Salvați Copiii Iași derulăm proiectul “Alimentează-te cu sănătate!” ce își propune promovarea alimentației sănătoase și a mișcării fizice în rândul copiilor.

Ca urmare a semnalelor de alarmă trase de studiile medicale pertinente în domeniu, dar și alte mijloace de informare, Salvați Copiii Iași și PANIFCOM, își propun prin acțiunile proiectului informarea copiilor şi părinților cu privire la riscurile unei alimentaţii nesănătoase, formarea abilităţilor parentale care promovează un stil de viaţă sănătos la copii, precum și promovarea sănătăţii pe baza unei alimentaţii raţionale la copii și tineri în întreaga comunitate.

Studiile confirmă imperios necesitatea unei greutăți normale de la primele luni de viață. Comisarul european pentru sănătate, atrage atenția că obezitatea este tot mai prezentă în Europa, mai ales la cei mici. Anual, peste 400.000 de minori se alătură grupului de copii supraponderali. Specialiștii atrag atenţia privind creşterea numărului de cazuri de obezitate în rândul copiilor şi apariţia unor boli cronice la cei mici. Aceștia apreciază că, în România, mediul familial nu este un exemplu bun pentru copii. Cei mici nu au discernământul de a alege ceea ce este sănătos, aşa că sunt la “discreţia” bunicilor, a părinţilor, a reprezentanţilor diverselor instituţii şcolare şi tind să devină dependenţi de alimente sărace în nutrienţi esenţiali.

Un alt pericol în ceea ce priveşte educaţia copiilor este faptul că mulţi dintre aceştia sunt sedentari, părinţii îi lasă să îşi petreacă mult timp în casă, la televizor sau la calculator, le cumpără tot felul de jucării pentru a-i ţine ocupaţi, uitând că activitatea fizică este esenţială pentru buna dezvoltare a oricărui copil. Părinţii, susţin specialistii, îşi obişnuiesc copiii să consume tot felul de sucuri din comerţ, bogate în zaharuri şi alte substanţe nocive pentru organism în loc să bea apă. “Copiii nu sunt învăţaţi să aibă mese regulate, iar pe cei care refuză să mănânce părinţii îi stimulează cu tot felul de dulciuri rafinate în loc să le ofere fructele atât de importante pentru organism. Nu în ultimul rând, trebuie evitată apariţia stilului de viaţă fast-food”.

În cadrul acestui proiect, am desfășurat concursul “Mănâncă, joacă-te și mișcă-te sănătos!” adresat copiilor de grădiniţă şi elevilor din clasele I-IV din judeţul Iași.S-au inscris 64 de clase de copii, 26 grupe de grădiniță și 38 clase primare, cu un total de 1700 de copii.

În luna iunie 2012, la finalul concursului, am avut 600 de copii care au primit mai multe premii de la Panifcom:
– au urmat Drumul Pâinii prin vizita la fabrica de pâine Panifcom și la ferma de la Vlădeni;
– vizita la Frișcot;
– vizita la Muzeul Universității Iași;
– dulciuri de la Frișcot – Partea dulce a Grupului Panifcom.

Tot în cadrul proiectului “Alimentează-te cu sănătate”- pe 1, 2 și 3 iunie 2012 am pregătit trei zile pline de surprize pentru copii și părinții acestora. Pe 1 iunie am pregătit spectacolul «Alimentează-te cu sănătate», realizat de copii pentru copii, ce a avut loc în incinta Complexului Comercial Era Iași. Pe 2 și 3 iunie 2012 a avut loc la Decathlon, Olimpiada Copiilor unde, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani au participat la o multitudine de concursuri sportive individuale sau în echipă – urcuș pe scări cu mingea, mozaic cu farfurii colorate, bowling, tir cu arcul, pânza de păianjen sau Y-golf sunt cateva dintre provocările la care au răspuns foarte bine micii sportivi.

Cele mai noi articole

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.